Γι’ αυτό μπορείτε να ζεστάνετε τα μανιτάρια αρκετές φορές

Η αλήθεια: Τα μανιτάρια μπορούν να ξαναζεσταθούν χωρίς καμία ανησυχία

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι μπορείτε φυσικά να ξαναζεστάνετε μανιτάρια. Ο μύθος χρονολογείται από εποχές που τα ψυγεία δεν ήταν τόσο ισχυρά ή διαδεδομένα όσο σήμερα. Και δεδομένου ότι οι παππούδες μας απλά δεν μπορούσαν να διατηρήσουν με αξιοπιστία τα πιάτα με μανιτάρια κρύα μόλις ετοιμαστούν, υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν πραγματικά τα μικρόβια. Στις μέρες μας υπάρχουν πολύ καλύτερα πρότυπα υγιεινής. Αν έχετε φρεσκομαγειρεμένα μανιτάρια, αφήστε τα να κρυώσουν στον καθαρό αέρα για λίγο και μετά βάλτε τα κατευθείαν στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα μπορείτε να ζεστάνετε ξανά τα μανιτάρια χωρίς καμία ανησυχία. Φροντίστε όμως να ζεστάνετε τα μανιτάρια μέχρι τον πυρήνα σε υψηλή θερμοκρασία.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτοί είναι οι λόγοι που τα μανιτάρια είναι τόσο υγιεινά > >

Συνιστάται ακόμη προσοχή: είναι καλύτερα να μην ζεσταίνετε τα μανιτάρια στο φούρνο μικροκυμάτων

Πάντοτε να ξαναζεσταίνετε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι την επόμενη μέρα. Χρησιμοποιήστε υψηλές θερμοκρασίες για να διασφαλίσετε ότι τυχόν μικρόβια θα σκοτωθούν. Επομένως, δεν συνιστάται να βάζετε μανιτάρια στο φούρνο μικροκυμάτων για να τα ξαναζεστάνετε. Εδώ, το φαγητό συχνά θερμαίνεται μόνο εξωτερικά, αλλά ο πυρήνας παραμένει συχνά κρύος, όπου τα βακτήρια μπορούν στη συνέχεια να επιβιώσουν.

Επίσης ενδιαφέρον: Προσοχή, κίνδυνος δηλητηρίασης – αυτά τα μανιτάρια είναι επικίνδυνα > >

Αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για αναθέρμανση

Για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι κανένα βακτήριο δεν μπορεί να προκαλέσει κακό στα μανιτάρια, θα πρέπει να κρατήσετε τα μανιτάρια μέσα Ζεσταίνουμε στους 70°C τουλάχιστον για λίγα λεπτά διατηρήστε τη θερμοκρασία. Σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, τα βακτήρια και άλλα παθογόνα δεν έχουν καμία πιθανότητα. Παρεμπιπτόντως, δεν συνιστάται να αποθηκεύσετε ξανά τα μανιτάρια στο ψυγείο και να τα ξαναζεστάνετε. Η πρωτεΐνη των μανιταριών παραμένει σταθερή μόνο για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Λόγω της συνεχούς αναθέρμανσης, τα μανιτάρια τελικά διασπώνται και χάνουν τη δομή και το άρωμά τους.

Υπόδειξη: Ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η απόδοση των μανιταριών σας; Αντί να παραβράσετε όλα τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και να τα ζεστάνετε ξανά και ξανά, θα πρέπει να αφήσετε τα μισά μανιτάρια στην άκρη αφού τα καθαρίσετε. Στεγνώστε αυτά τα μανιτάρια και χρησιμοποιήστε τα για να καρυκεύσετε άλλα πιάτα.

Αυτές είναι οι αγαπημένες μας συνταγές με μανιτάρια για το φθινόπωρο

Δεν μπορεί να είναι αρκετά ζεστό το φθινόπωρο. Τώρα τα ιδιαίτερα χορταστικά πιάτα είναι και πάλι πολύ δημοφιλή. Τα μανιτάρια παίζουν κεντρικό ρόλο ως κλασικό φαγητό του φθινοπώρου. Ψιλοκόβουμε τους τραγανούς τύπους σε σούπες, κατσαρόλες ή ακόμα και στο χορταστικό μας χυλό πρωινού. Αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν – και μην ανησυχείτε, αν σας περισσεύουν μανιτάρια, μπορείτε να τα ζεστάνετε ξανά την επόμενη μέρα και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

Νόστιμη πίτσα βρώμης με μανιτάρια >>

Σνίτσελ στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια στρείδια >>

Κουάκερ με μανιτάρια και τηγανητό αυγό >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *