Γιόγκα για πονοκεφάλους

Αυτή η στάση ανοίγει το στήθος και προωθεί τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους. Επιπλέον, οι μύες του λαιμού και του λαιμού είναι χαλαροί και δεν χρειάζεται να υποστηρίξουν το βάρος του κεφαλιού.

Τακτική άσκηση: Καταπολεμήστε τους πονοκεφάλους φυσικά

Το γεγονός ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει κατά των πονοκεφάλων οφείλεται εν μέρει στη συγκεντρωμένη και βαθιά αναπνοή, αλλά και στη σωματική άσκηση. Τα σώματά μας είναι σχεδιασμένα να είναι σε κίνηση. Το να κάθεστε ή να ξαπλώνετε για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και πονοκεφάλους. Τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των πονοκεφάλων. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η άσκηση μπορεί να βοηθήσει με τους πονοκεφάλους:

Ανακούφιση από το άγχος: Η άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το στρες, το οποίο είναι μια κοινή αιτία πονοκεφάλων τάσης και ημικρανιών.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους.

Απελευθέρωση ενδορφινών: Η άσκηση προωθεί την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους.

Βελτίωση του ύπνου: Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πονοκεφάλων.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει τους πονοκεφάλους. Επομένως, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ελαφριά έως μέτρια άσκηση και να αυξάνετε αργά. Παραδείγματα κατάλληλων ασκήσεων περιλαμβάνουν το περπάτημα, το ποδήλατο ή τη γιόγκα. Όπως πάντα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *