Γιατί πονάω παντού κατά την εμμηνόπαυση;

Τι πόνο νιώθετε κατά την εμμηνόπαυση;

Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, συμπεριλαμβανομένου του πόνου σε διάφορα μέρη του σώματος. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Επώδυνα οστά κατά την εμμηνόπαυση

Κατά την εμμηνόπαυση, η μείωση της ορμόνης οιστρογόνου μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στα οστά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των οστών. Η έλλειψη οιστρογόνων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να εμφανιστεί οστεοπόρωση μόλυβδος, ο οποίος αποδυναμώνει τη δομή των οστών και μπορεί να προκαλέσει πόνο. Τι να κάνω?

Φροντίστε την υγεία των οστών σας λαμβάνοντας α ισορροπημένη διατροφή με ασβέστιο και βιταμίνη D και ενσωματώστε την τακτική σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Μιλήστε με έναν γιατρό σχετικά με πιθανές θεραπείες για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου οστικού πόνου και καταγμάτων.

Διαβάστε περισσότερα γι ‘αυτό εδώ: Πόνος στα οστά κατά την εμμηνόπαυση – αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία >>

Μυϊκός πόνος κατά την εμμηνόπαυση

Η μείωση της ορμόνης οιστρογόνου μπορεί επίσης Φλεγμονή, μυϊκή αδυναμία, κυκλοφορικά προβλήματα και αλλαγές στις αρθρώσεις στο σώμα – που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει μυϊκό πόνο σε εσάς. Η ορμονική απορρύθμιση μπορεί να είναι και δική σας Αυξήστε την ευαισθησία στον πόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ: Μυϊκός πόνος κατά την εμμηνόπαυση: Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό >>

Πόνος στο στήθος κατά την κλιμακτηριακή

Μάθαμε: Κατά την εμμηνόπαυση, το σώμα της γυναίκας περνά από πολλές ορμονικές αλλαγές. Εκτός από πόνο στα οστά και στους μύες, αυτές οι αλλαγές μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε… Ο ιστός του μαστού επεκτείνεται και γίνεται πιο τρυφερό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται Μασταλγία ορίζεται. Ο πόνος μπορεί να είναι κυκλικός (που σχετίζεται με τον έμμηνο κύκλο) ή μη κυκλικός (δεν σχετίζεται με τον κύκλο). Εάν ο πόνος στο στήθος επιμένει ή είναι σοβαρός, θα πρέπει πάντα να επισκέπτεστε έναν γιατρό για να αποκλείσετε άλλες πιθανές αιτίες.

Συναρπαστικός: Πόνος στο στήθος κατά την εμμηνόπαυση: από πού προέρχεται; >>

Εμμηνόπαυση: πόνος στις αρθρώσεις

Η πτώση των επιπέδων οιστρογόνων στο σώμα μιας γυναίκας κατά την εμμηνόπαυση παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στον πόνο στις αρθρώσεις. Επειδή αυτό Η ορμόνη κρατά μακριά τη φλεγμονή και διασφαλίζει ότι οι αρθρώσεις μας παραμένουν λιπασμένες, εύκαμπτες και κινητές. Ωστόσο, κατά την εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και τα επίπεδά τους πέφτουν. Αυτό σημαίνει ότι η φλεγμονή στο σώμα έχει ελεύθερα ηνία και οι αρθρώσεις λαμβάνουν λιγότερη λίπανση. Είναι σαν να προσπαθείς να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς λάδι.

Και μετά υπάρχει Κολλαγόνο, η πρωτεΐνη που διατηρεί τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους τένοντες μας δυνατούς και ελαστικούς. Χωρίς αρκετό οιστρογόνο, το σώμα μας παράγει λιγότερο από αυτό, που σημαίνει ότι οι αρθρώσεις μας γίνονται πιο δύσκαμπτες και πιο πιθανό να πονέσουν. Αν λοιπόν περνάτε από την εμμηνόπαυση και οι αρθρώσεις σας αρχίζουν να πονάνε, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος.

Περισσότερα για αυτό: Πόνος στις αρθρώσεις κατά την εμμηνόπαυση: γιατί εμφανίζεται ξαφνικά >>

Παρεμπιπτόντως: Οι οδοντικές επιπλοκές δεν είναι επίσης ασυνήθιστες κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Γιατί πονάνε τα πόδια κατά την εμμηνόπαυση;

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν πόνο στα πόδια κατά την εμμηνόπαυση. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι η έλλειψη οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και της ροής του αίματος στα οστά και τις αρθρώσεις. Η έλλειψη οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της οστικής πυκνότητας και σε αύξηση της φλεγμονής, που και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στα πόδια.

Άλλες πιθανές αιτίες πόνου στα πόδια κατά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνουν:

  • αρθροπάθεια: Με την οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος στις αρθρώσεις διασπάται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνή σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
  • Φλεβική ανεπάρκεια: Η φλεβική ανεπάρκεια προκαλείται από μείωση της λειτουργίας των φλεβών. Μπορεί να προκαλέσει οίδημα, πόνο και κιρσούς.
  • Ινομυαλγία: Η ινομυαλγία είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο στους μύες και τον συνδετικό ιστό. Η ινομυαλγία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες.

Εάν έχετε πόνο στα πόδια κατά την εμμηνόπαυση, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου. Ο γιατρός μπορεί στη συνέχεια να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Αυτά τα 3 ροφήματα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

  1. Νερό: Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό για να διατηρείτε το σώμα ενυδατωμένο. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μπορεί να εμφανίσετε εξάψεις και αυξημένη εφίδρωση, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη υγρών. Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση και να προάγει τη συνολική υγεία.
  2. αφεψήματα από βότανα: Τα αφεψήματα από βότανα, όπως το χαμομήλι, η μέντα ή η βαλεριάνα, μπορούν να έχουν ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και των προβλημάτων ύπνου που εμφανίζονται κατά την εμμηνόπαυση. Ορισμένα αφεψήματα από βότανα έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων.
  3. Πράσινο smoothies: Τα πράσινα smoothies, φτιαγμένα από ένα μείγμα πράσινων φυλλωδών λαχανικών, φρούτων και νερού, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Τα ποτά παρέχουν στον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά και προάγουν τη γενική ευεξία. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα πράσινα λαχανικά, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της οστικής απώλειας κατά την εμμηνόπαυση και να υποστηρίξουν την υγεία των οστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *