Γιατί ξυπνάμε πάντα γύρω στις 3 τα ξημερώματα;

Οι διαταραχές ύπνου επηρεάζουν όλους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Είτε πρόκειται για άγχος, είτε για ένα μεγάλο γεύμα είτε για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πάρα πολύ – μερικές φορές ξυπνάμε και δεν μπορούμε να ξανακοιμηθούμε. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξυπνούν πάντα την ίδια ώρα: μεταξύ 2 το πρωί και 4 το πρωί! Οι ειδικοί στον ύπνο αποκαλούν αυτό το φαινόμενο τη λεγόμενη «ώρα του λύκου».

Αυτό κρύβεται πίσω από την αϋπνία μεταξύ 2 και 4 το πρωί

Η αιτία της αϋπνίας είναι α ορμονική ανισορροπία. Οι ορμόνες επηρεάζουν τη διάθεσή μας την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνη του ύπνου μελατονίνη στο σκοτάδι, ενώ τα επίπεδα του Σεροτονίνη και κορτιζόλη είναι πολύ χαμηλά. Όταν ξυπνάμε τη νύχτα, δεν έχουμε την καλή αίσθηση της σεροτονίνης και την αντι-στρες επίδραση της κορτιζόλης. Το αποτέλεσμα: Μένουμε ξύπνιοι περισσότερο ενώ οι σκέψεις μας αρχίζουν να κάνουν κύκλους. Το όνομα “Wolf’s Hour” έχει στην πραγματικότητα τις ρίζες του στον Μεσαίωνα. ο “Ώρα του Λύκου” έχει σκοπό να περιγράψει τη φάση της νύχτας που δεν έμεινε κανένας στο δρόμο εκτός από τα νυκτόβια ζώα. Μπορούμε να ξυπνήσουμε έως και 20 φορές μέσα σε ένα βράδυ, αλλά τις περισσότερες φορές δεν το θυμόμαστε το επόμενο πρωί.

Συνεχίστε να διαβάζετε εδώ: Αυτό συμβαίνει όταν πίνετε κόκκινο κρασί πριν πάτε για ύπνο >>

Στο βίντεο: 3 συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους του ύπνου

Οι διαταραχές ύπνου μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ευεξία σας. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής ύπνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *