Γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αλλεργία σας

Η αλλεργία μπορεί να εξελιχθεί σε άσθμα

Ακόμα κι αν ο αλλεργικός πυρετός μοιάζει με κρυολόγημα ή για μερικούς ανθρώπους τα συμπτώματα δεν είναι τόσο σοβαρά, δεν πρέπει να πάρετε την αλλεργία ελαφρά και σίγουρα να αντιμετωπίσετε τα αλλεργικά σας συμπτώματα. Γιατί; Με την πάροδο του χρόνου, η αλλεργία μπορεί να επιδεινωθεί. Όταν πρόκειται για αλλεργική ρινίτιδα, οι άνθρωποι συχνά μιλούν για αλλαγή ορόφου. Αυτό σημαίνει ότι τα συμπτώματα δεν επηρεάζουν πλέον μόνο την ανώτερη αναπνευστική οδό, αλλά και την κατώτερη αναπνευστική οδό. Το αποτέλεσμα: Μετά από μερικά χρόνια, οι ασθενείς μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικό βρογχικό άσθμα. Μια αρχική αλλαγή ορόφων μπορεί να εκδηλωθεί με συχνό καθάρισμα του λαιμού, ξηρό βήχα και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Με την πάροδο του χρόνου, οι λειτουργίες των βρόγχων περιορίζονται ή γίνονται όλο και πιο στενές.

Τυπικά σημεία αυτού του αλλεργικού άσθματος είναι:

  • Ο βήχας κολλάει
  • αυξημένος βήχας τη νύχτα
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • συριγμός

Καλό να ξέρω: Μια αλλαγή δαπέδου που οδηγεί σε άσθμα δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μια αλλαγή δαπέδου μπορεί να είναι δυνατή ακόμη και αν υποφέρετε μόνο από ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη εάν έχετε υποφέρει στο παρελθόν από σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας.

Αποφύγετε να μετακινηθείτε μεταξύ των ορόφων εάν έχετε αλλεργικό πυρετό

Ωστόσο, για να αποτρέψετε εξαρχής τα πράγματα να φτάσουν τόσο μακριά, θα πρέπει να λάβετε έγκαιρες προφυλάξεις – με τη λεγόμενη υποευαισθητοποίηση ή απευαισθητοποίηση. Τα αλλεργιογόνα εισάγονται στο σώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνήθως γύρω στα τρία χρόνια. Αυτά χορηγούνται είτε από το στόμα μέσω σταγόνων είτε με δισκία όλο το χρόνο και μπορούν να ληφθούν ανεξάρτητα στο σπίτι.

Με την υποδόρια ανοσοθεραπεία, τα αλλεργιογόνα εγχέονται κάτω από το δέρμα σας από έναν ειδικό σε αυξανόμενες δόσεις. Στην αρχή κάθε εβδομάδα, μετά κάθε δύο εβδομάδες και αργότερα σε μεγαλύτερα διαστήματα.

Τα αντιισταμινικά βοηθούν στα οξέα συμπτώματα

Για να ανακουφίσετε προσωρινά τα ενοχλητικά συμπτώματα του αλλεργικού πυρετού, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως αντιισταμινικά. Αυτά αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης στο σώμα. Μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε τοπικά ως οφθαλμικές σταγόνες ή ρινικό σπρέι ή να πάρετε δισκία. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι τα αντιισταμινικά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Τα δισκία μπορεί συχνά να σας κουράσουν, γι’ αυτό οι φαρμακοποιοί συνιστούν τη λήψη τους το βράδυ.

Περισσότερες συμβουλές κατά του αλλεργικού πυρετού

  • Λούστε τα μαλλιά σας το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.
  • Μην αποθηκεύετε φθαρμένα ρούχα στην κρεβατοκάμαρα.
  • Κλείστε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αερίστε το διαμέρισμα το πρωί και το βράδυ.
  • Σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπίζετε τακτικά τα πατώματα.
  • Μην κρεμάτε τα ρούχα έξω για να στεγνώσουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *