Βιώσιμες διακοπές: Οι 5 καλύτερες συμβουλές

3. Χρησιμοποιήστε ψηφιακές προσφορές

Χάρτες πόλεων, εισιτήρια, επιβεβαιώσεις κρατήσεων: Πριν από 20 χρόνια, τα ταξίδια συνοδευόταν ακόμα από πολλά χαρτιά. Σήμερα, τα επιτεύγματα της ψηφιοποίησης εξοικονομούν πολύ χαρτί. Για παράδειγμα, τα εισιτήρια για τρένα, λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα μπορούν να αγοραστούν, να μεταφερθούν και να εμφανιστούν μέσω κινητού τηλεφώνου, οι επιβεβαιώσεις κρατήσεων για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κ.λπ. συνήθως έρχονται μέσω email. Οι χάρτες και οι χάρτες πόλεων είναι επίσης διαθέσιμοι στο smartphone σας ανά πάσα στιγμή και μπορείτε ακόμη και να τους κατεβάσετε εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνετε ποτέ τον προσανατολισμό σας – είτε έχετε ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο είτε όχι.

Επίσης ενδιαφέρον: Αειφορία για αρχάριους >>

4. Συσκευάστε ένα μπουκάλι νερό

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι ποτού ανήκει σε κάθε σακίδιο και τσάντα ταξιδιού. Ο λόγος? Με τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια εξοικονομείτε πολλά πλαστικά απορρίμματα – που προκαλούνται από τα κοινά πλαστικά μπουκάλια 0,5 λίτρων. Διατίθενται αειφόρα μπουκάλια ποτού σε κομψά σχέδια, για παράδειγμα, από γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αλλά πρόσεχε: Η ποιότητα του νερού της βρύσης ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό. Το νερό της βρύσης δεν είναι κατάλληλο για πόσιμο σε κάθε χώρα. Είναι καλύτερο να είστε έξυπνοι εκ των προτέρων για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

>> 7 συμβουλές για το πώς να μην παχύνετε στις διακοπές

5. Κάντε κράτηση για βιώσιμα καταλύματα

Ορισμένα ξενοδοχεία στη Γερμανία έχουν πλέον ειδικευτεί στο θέμα της αειφορίας: Χρησιμοποιούν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, προμηθεύονται τοπικά τρόφιμα και δίνουν προσοχή σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και μεθόδους κατασκευής. Ergo: Όποιος κάνει κράτηση για ένα βιώσιμο βιολογικό ξενοδοχείο υποστηρίζει τη φιλοσοφία πίσω από αυτό και κάνει κάτι για το κλίμα.

Παρεμπιπτόντως: Αυτά τα 4 βιολογικά ξενοδοχεία στη Γερμανία είναι πιστοποιημένα >>

Στο βίντεο: Αειφόρα ταξίδια – συμβουλές από την επαγγελματία Olga Witt | Τηλεόραση Marco Polo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *