Βιώσιμα αρώματα: Προσοχή με τα συστατικά

Πλένουμε τα μαλλιά μας με συμπαγές σαμπουάν, βουρτσίζουμε τα δόντια μας με μια οδοντόβουρτσα από μπαμπού ή χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα επιθέματα για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Προσπαθούμε όλο και περισσότερο να κάνουμε την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης πιο βιώσιμη. Αλλά όσον αφορά τα αρώματα, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνουμε. Το 2012, η ​​Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκρινε ότι τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στα αρώματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφανώς αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα. Τον Αύγουστο του 2017, τα τρία αρώματα Lyral, Atranol και Chloratranol τελικά απαγορεύτηκε. Τα αρώματα που περιέχουν αυτά τα αρώματα μπορούν να πωλούνται μόνο μέχρι το τέλος του 2021.

Αμφισβητούμενα συστατικά σε συμβατικά αρώματα

Αλλά δυστυχώς υπάρχουν άλλα προβλήματα: Πολλά αρώματα περιέχουν το φίλτρο UV αιθυλεξυλμεθοξυκινναμικό οξύ, το οποίο διασφαλίζει ότι το άρωμα μυρίζει καλά ακόμα και σε δυνατό ήλιο. Αν και υπάρχει υποψία ότι έχει ορμονική δράση, είναι συχνά συστατικό σε αρώματα. Δεν υπάρχει πλέον στα αντηλιακά. Το άρωμα μόσχου επίσης απαγορεύεται όλο και περισσότερο από το μπουκάλι επειδή είναι δύσκολο να βιοαποικοδομηθεί και να εισχωρήσει στα υπόγεια νερά. Ο μόσχος μπορεί επίσης να συσσωρευτεί στο σώμα και έχει ανιχνευθεί στο μητρικό γάλα. Τα τεχνητά χρώματα στα μπουκάλια είναι επίσης κάθε άλλο παρά υγιεινά, καθώς προκαλούν αλλεργίες και είναι δυνητικά καρκινογόνα.

Βιώσιμα αρώματα: Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα συστατικά

Εάν θέλετε να βασιστείτε σε βιώσιμα ή καθαρά αρώματα στο μέλλον, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα φυσικά συστατικά όταν συνθέτετε το άρωμα. Αυτά περιλαμβάνουν έλαια, αποστάγματα ή εκχυλίσματα από φυσικές ουσίες όπως λουλούδια ή ξύλα. Επιπλέον, δεν πρέπει να περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης. Η φιάλη και η συσκευασία πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και οι πρώτες ύλες να προέρχονται από ελεγχόμενη βιολογική γεωργία. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί χωρίς χημικά, καθώς η κατασκευή ενός αρώματος είναι μια χημική διαδικασία που απαιτεί αλκοόλ. Αλλά ο γενικός κανόνας είναι: όσο λιγότερες συνθετικές ουσίες περιέχει, τόσο πιο απαλό είναι για το δέρμα. Τα αρώματα δεν είναι πλέον διαθέσιμα σε μπουκάλια ψεκασμού – ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν στερεά ή κρεμ αρώματα που συνήθως δεν περιέχουν αλκοόλ.

Βιώσιμο άρωμα: Τα πιο όμορφα αρώματα

Βίντεο: Vegan make-up – πόσο καλά είναι τα vegan foundation;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *