Βιώσιμα αποσμητικά: Τα 4 καλύτερα προϊόντα

Η εφίδρωση είναι το κύριο μέσο του σώματός μας για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Χωρίς αυτή τη λειτουργία δεν θα μπορούσαμε να απελευθερώσουμε την υπερβολική θερμότητα. Ωστόσο, η μυρωδιά που μπορεί να το συνοδεύει είναι δυσάρεστη για πολλούς ανθρώπους. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το αποσμητικό είναι επομένως σημαντικό μέρος της προσωπικής τους υγιεινής. Σύμφωνα με τη γερμανική διαδικτυακή πύλη στατιστικών στοιχείων, περίπου 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αποσμητικό πολλές φορές την ημέρα. Αλλά έχετε κοιτάξει ποτέ την ετικέτα στο πίσω μέρος του αποσμητικού σας; Parabens, φθαλικές ενώσεις, triclosan και αλουμίνιο είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που συνδέονται με τον καρκίνο, τη νόσο του Alzheimer και τις ορμονικές ανισορροπίες. Πολλά συμβατικά αποσμητικά όχι μόνο μπορούν να είναι επιβλαβή για την υγεία σας, αλλά δημιουργούν επίσης μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα λόγω των χημικών ουσιών και των πλαστικών συσκευασιών που περιέχουν.

Οι περισσότερες αποσμητικές κρέμες, από την άλλη, προσφέρουν μια φυσική και πιο βιώσιμη εναλλακτική. Συχνά χαρακτηρίζονται από μέγιστη ανοχή στο δέρμα, δεν περιέχουν αμφισβητούμενα συστατικά και λειτουργούν για αρκετές ώρες. Συγκεντρώσαμε τις τέσσερις καλύτερες αποσμητικές κρέμες για εσάς.

Αποσμητικές κρέμες: Αυτές είναι οι αγαπημένες μας

  1. Αποσμητική κρέμα από την BEN&ANNA: Η vegan και cruelty αποσμητική κρέμα της μάρκας BEN&ANNA προστατεύει από την υγρασία και την οσμή και, χάρη στο δοχείο που κλειδώνει, είναι ένας πρακτικός σύντροφος στα ταξίδια και στην καθημερινή ζωή. Περίπου 5 ευρώ
  2. Αποσμητική κρέμα από την GREENDOR: Αυτό το αποσμητικό της GREENDOR δεν καίγεται, δεν ερεθίζει, είναι απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και έχει διακριτικό άρωμα. Το δοχείο είναι κατασκευασμένο από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό μετά την κατανάλωση από παράκτιες συλλογές. Περίπου 8 ευρώ
  3. Αποσμητική κρέμα από τη Lavera: Η ενεργή σύνθεση με οργανικό ginseng και φυσικά μέταλλα προορίζεται να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν οσμή και έτσι να αποτρέψει την ανάπτυξη της μυρωδιάς του ιδρώτα για 48 ώρες – ακόμα και κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Περίπου 5 ευρώ
  4. Αποσμητική κρέμα από την Jean & Len: Η αποσμητική κρέμα της Jean & Len επίσης δεν περιέχει πολλά συστατικά όπως parabens, σιλικόνες και ζωικά συστατικά. Το λάδι καρύδας και το κερί καρναούμπα θρέφουν και προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα της μασχάλης, ενώ το έλαιο λεμονόχορτου και κόλιανδρου μυρίζουν υπέροχα φρέσκα. Περίπου 6 ευρώ

Τα οφέλη από τις βιώσιμες αποσμητικές κρέμες

1. Χωρίς χημικά

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας φυσικής αποσμητικής κρέμας είναι ότι δεν περιέχει επιβλαβείς ή τεχνητές χημικές ουσίες. Σε αντίθεση με πολλά αποσμητικά του εμπορίου, δεν περιέχει αλουμίνιο ή οινόπνευμα. Συνήθως προστίθεται αλουμίνιο για να μειωθεί η παραγωγή συγκόλλησης. Ωστόσο, το ελαφρύ μέταλλο μπορεί να φράξει τους πόρους και να εμποδίσει το σώμα να αποτοξινωθεί μέσω της εφίδρωσης. Η καταστολή των φυσικών λειτουργιών του σώματός σας δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ιδρώνετε λιγότερο βραχυπρόθεσμα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μας και, στην περίπτωση του αλουμινίου, να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά, τα οστά και τα νεύρα. Οι αποσμητικές κρέμες δεν εμποδίζουν την παραγωγή ιδρώτα, αλλά χάρη στα αιθέρια έλαιά τους και τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά από την κακοσμία του σώματος.

2. Κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα

Έχετε ποτέ εμφανίσει εξάνθημα ή σπυράκια μετά τη χρήση αποσμητικού; Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή υποφέρετε από αλλεργίες, οι φυσικές αποσμητικές κρέμες είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Contact Dermatitis κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποσμητικά είναι η κύρια αιτία αλλεργικών αντιδράσεων που σχετίζονται με το άρωμα. Η Γερμανική Ένωση Αλλεργιών και Άσθματος επιβεβαιώνει επίσης ότι τα αρώματα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία αλλεργίας εξ επαφής μετά το νικέλιο.

Πολλές αποσμητικές κρέμες δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα. Για να το κάνετε αυτό, βασίζεστε σε υπεύθυνα και φυσικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το έλαιο jojoba ή η αλόη βέρα, που φροντίζουν το ευαίσθητο δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Η μαγειρική σόδα που περιέχει είναι υπεύθυνη για την εξουδετέρωση των οσμών. Επιπλέον, οι κατασκευαστές βιώσιμων προϊόντων συχνά αποφεύγουν το αλκοόλ. Η εφαρμογή είναι επομένως ιδιαίτερα απαλή, ακόμη και μετά το ξύρισμα.

Επίσης ενδιαφέρον: Η σωστή φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα

3. Οικολογικές συσκευασίες και συστατικά

Τα συνθετικά αρώματα δεν είναι μόνο ερεθιστικά για το δέρμα, αλλά και ένα σημαντικό πρόβλημα για το περιβάλλον. Συχνά δεν μπορούν να διασπαστούν σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και επομένως συσσωρεύονται στο περιβάλλον, στα ζώα και στον άνθρωπο. Οι φυσικές αποσμητικές κρέμες, από την άλλη, χρησιμοποιούν βιολογικά συστατικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Επιπλέον, οι περισσότερες συσκευασίες αποσμητικής κρέμας δεν περιέχουν πλαστικό και συχνά αγοράζονται σε βάζα ή άλλα δοχεία χωρίς πλαστικό που μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν μετά τη χρήση. Σε αντίθεση με τα αποσμητικά σπρέι, είναι επίσης απαλλαγμένα από αέρια θερμοκηπίου και δεν περιέχουν μικροπλαστικά, φοινικέλαιο ή πετρέλαιο. Ένα άλλο θετικό σημείο: οι αποσμητικές κρέμες είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικές από τα συμβατικά προϊόντα με σπρέι ή ρολό επειδή χορηγούνται με φειδώ δοσολογία. Συχνά αρκεί μια άκρη του δακτύλου σε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού.

Επίσης ενδιαφέρον: Στερεά σαμπουάν – πόσο καλή είναι η βιώσιμη περιποίηση των μαλλιών;

    Πηγές: apotheken-umschau.de, daab.de, swr Fernsehenen.de, utopia.de, stern.de

    Βίντεο: Σπιτική αποσμητική κρέμα – έτσι λειτουργεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *