Αυτό το χτένισμα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για γυναίκες άνω των 50 ετών – σύμφωνα με τους ειδικούς

Τι ήταν κάποτε μια μακριά χαίτη, τώρα ένα πρακτικό κοντό κούρεμα; Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να κοντύνουν τα μακριά μαλλιά τους καθώς μεγαλώνουν. Κάποιοι το βρίσκουν απλώς πιο πρακτικό, άλλοι θέλουν να κρύψουν τα αραιά μαλλιά – ή να φαίνονται πιο ώριμα. Ποιο χτένισμα όμως ταιριάζει περισσότερο σε γυναίκες άνω των 50 ετών; Εχουμε ένα Επαγγελματίας μαλλιών ερωτηθείς. Ποιο κόψιμο να είναι απόλυτο αγαπημένο είναι, θα τα πούμε αμέσως!

Γιατί τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά με την ηλικία;

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας διασπάται: Εκτός από τη μυϊκή μάζα, την οστική ουσία και το κολλαγόνο, επηρεάζονται και τα μαλλιά. Ο λόγος? Οι φάσεις ανάπτυξης των μεμονωμένων τριχοθυλακίων συντομεύονται. Αυτό επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι ασθένεια – είναι μια απολύτως φυσική, φυσιολογική διαδικασία στο σώμα.

Το αποτέλεσμα? Καθώς μεγαλώνετε, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνονται πιο λεπτά – και μερικές φορές να φαίνονται πιο στραβά. Ειδικά οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση συχνά παραπονιούνται για απώλεια μαλλιών ή εύθραυστα μαλλιά. Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής παίζουν επίσης ρόλο εδώ: τα οιστρογόνα πέφτουν, η τεστοστερόνη αυξάνεται. Και αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα μαλλιά σας, επειδή τα οιστρογόνα διεγείρουν κανονικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Τι να κάνω?

Αυτό χρειάζονται τα μαλλιά πάνω από 50

Τα ώριμα μαλλιά απαιτούν περισσότερα από οτιδήποτε άλλο Υγρασία. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με μια θρεπτική, ενυδατική θεραπεία σε τακτική βάση. Τα προϊόντα περιποίησης υψηλής ποιότητας χαρίζουν επίσης λάμψη και ελαστικότητα στα ώριμα μαλλιά. Ειδικά τα προϊόντα περιποίησης με τα συστατικά Βιοτίνη και κυστίνη ενισχύουν τα μαλλιά άνω των 50, περίπου αυτό Elvital Full Resist Power Booster από τη L’Oréal Paris (αγοράστε εδώ για περίπου 4 ευρώ >>) ή αυτό Σαμπουάν Grow Perfect™ κατά της τριχόπτωσης (αγοράστε εδώ γύρω στα 20 ευρώ >>). Και: Το τακτικό κόψιμο των άκρων είναι απαραίτητο όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών – ανεξάρτητα από το αν είστε 90, 50 ή 20 ετών.

Επιπλέον, ειδικά συμπληρώματα διατροφής υπόσχονται να δυναμώσουν τα μαλλιά από μέσα και να αποτρέψουν την τριχόπτωση. Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται στα θετικά αποτελέσματα των κολλωδών αρκούδων, των χαπιών και των παρόμοιων. Ωστόσο: Επιστημονικά, το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Διαβάστε επίσης: Αυτές οι θεραπείες παρέχουν επιπλέον υγρασία >>

Αυτά τα προϊόντα περιποίησης σας βοηθούν επίσης να αποκτήσετε πιο γεμάτα μαλλιά καθώς μεγαλώνετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *