Αυτό το δημοφιλές αφρόλουτρο στο φαρμακείο αποτυγχάνει

Αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα αφρόλουτρο

Όπως δείχνει το Öko-Test, δεν είναι όλα τα αφρόλουτρα ίδια. Τι άλλο όμως πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις προϊόντα; Τα συστατικά είναι το be-all and end-all του αφρόλουτρο. Για να διασφαλίσετε ότι το καθημερινό μας ντους δεν ξηραίνει το δέρμα μας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αφρόλουτρα που περιέχουν ενυδατικές και ενυδατικές ουσίες όπως ελαιόλαδο ή βούτυρο κακάο. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι δεν περιέχει αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους;

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η προσωπική υγιεινή, ο τρόπος ζωής και η σωματική δραστηριότητα. Γενικά πάντως οι ειδικοί συνιστούν πλένετε τουλάχιστον μία φορά την ημέραγια να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τα βακτήρια από το δέρμα. Ωστόσο, τα άτομα με πολύ ξηρό δέρμα πρέπει να είναι προσεκτικά να μην κάνετε ντους πολύ συχνάκαθώς αυτό βλάπτει περαιτέρω το δέρμα στεγνώσει μπορώ. Ακόμη και όσοι κάνουν πολλά αθλήματα ή εργάζονται σε μια δουλειά όπου ιδρώνουν πολύ θα πρέπει να κάνουν πιο συχνά ντους. Τελικά, είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε ντους όσο συχνά νιώθετε άνετα.

Επίσης ενδιαφέρον: Κάνοντας ένα ζεστό ή κρύο ντους: Ποιο είναι πιο υγιεινό; >>

Τα εναλλασσόμενα ντους είναι τόσο υγιεινά

Το εναλλασσόμενο ντους μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία σας: Μέσω αυτού Εναλλαγή μεταξύ ζεστού και κρύου νερού Διάφορες επιδράσεις προκαλούνται στο σώμα που μπορούν να επηρεάσουν την κυκλοφορία και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εναλλασσόμενη διέγερση ζεστού και κρύου νερού μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος, να τονώσει το μεταβολισμό και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος και πιο σφριγηλό δέρμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *