Αυτός ο εκπληκτικός λόγος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα

Κατάθλιψη: Αυτός ο εκπληκτικός λόγος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι η αυξημένη έκθεση στο φως τη νύχτα αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 87.000 άτομα, διαπίστωσε ότι τα άτομα που εκτίθενται σε πολύ φως τη νύχτα είχαν 30% αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Για όσους έλαβαν φως πάνω από το μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο κίνδυνος ήταν 20 τοις εκατό χαμηλότερος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι το φως τη νύχτα μπορεί να διαταράξει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης του σώματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ενδιαφέρων: Κατάθλιψη: ΑΥΤΟ μπορεί να κάνει η διαδικτυακή θεραπεία – και αυτό δεν είναι >>

Το φως τη νύχτα διαταράσσει τον φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης

Ο καθηγητής Sean Cain, επικεφαλής μιας μελέτης σχετικά με την επίδραση του φωτός τη νύχτα στην ψυχή, εξηγεί ότι ο εγκέφαλός μας είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί καλύτερα σε έντονο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και, ει δυνατόν, χωρίς φως τη νύχτα.

Ωστόσο, σήμερα περνάμε περίπου το 90 τοις εκατό της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους με ηλεκτρικό φωτισμό που είναι πολύ αμυδρός κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολύ φωτεινός τη νύχτα σε σύγκριση με τους κύκλους φυσικού φωτός και σκότους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο Κάιν επομένως συμβουλεύει να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο δυνατό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εξασφαλίσετε το σκοτάδι τη νύχτα.

Συναρπαστικός: Με αυτές τις 6 συμβουλές μπορείτε να αποτρέψετε την κατάθλιψη >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *