Αυτός είναι ο λόγος που το στήθος σας μεγαλώνει

Το στήθος αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου

Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι οι μαστοί υφίστανται μικρές αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου. Για παράδειγμα, λίγο πριν την περίοδό σας, συσσωρεύεται περισσότερο νερό στον ιστό, με αποτέλεσμα το στήθος να γίνεται πιο σφιχτό και μεγαλύτερο. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το στήθος μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος.

Επίσης ενδιαφέρον: Έτσι αλλάζει ο κόλπος με την ηλικία >>

Το στήθος μεγαλώνει: Αυτοί οι λόγοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτό

Δεν είναι όμως μόνο ο γυναικείος κύκλος που προκαλεί φυσικές διακυμάνσεις στο μέγεθος του στήθους σου. Παρακάτω θα σας δώσουμε περαιτέρω λόγους που μπορεί να τεθούν υπό αμφισβήτηση.

1. Πιο γεμάτο στήθος μετά από αύξηση βάρους

Το γυναικείο στήθος αποτελείται κυρίως από λιπώδη και αδενικό ιστό. Κατά κανόνα, η αύξηση του βάρους προκαλεί επίσης αύξηση του μεγέθους του στήθους σας. Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Καθώς χάνετε βάρος, το μέγεθος του φλιτζανιού σας μειώνεται επίσης.

2. Μεγάλο στήθος λόγω ορμονικών αλλαγών

Τα ορμονικά αντισυλληπτικά όπως το αντισυλληπτικό χάπι ή το σπιράλ έχουν επίσης αντίκτυπο στο γυναικείο στήθος. Η ορμόνη οιστρογόνο που περιέχει οδηγεί σε κατακράτηση νερού, η οποία προκαλεί πρήξιμο των μαστών.

Παρεμπιπτόντως: Η λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως η κορτιζόνη, μπορεί επίσης να προκαλέσει ανάπτυξη του μαστού.

3. Μεγαλύτερο μέγεθος μπούστου λόγω εγκυμοσύνης

Το στήθος γίνεται επίσης πιο γεμάτο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στήθος προετοιμάζεται να υποστηρίξει ένα μωρό και ως εκ τούτου δημιουργεί κύτταρα που παράγουν γάλα που ονομάζονται γαλακτοκύτταρα. Μερικές γυναίκες παρατηρούν ότι το στήθος τους αλλάζει από την αρχή. Άλλες έγκυες γυναίκες δεν παρατηρούν διαφορές παρά λίγο πριν και μετά τη γέννηση.

4. Μεγαλύτερο στήθος με την ηλικία

Στην πραγματικότητα, η ηλικία μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας που προκαλεί το μέγεθος του στήθους μας. Για πολλές γυναίκες, η εμμηνόπαυση προκαλεί το στήθος τους να μεγαλώνει. Καθώς αλλάζει ο ιστός, αποθηκεύεται περισσότερο λίπος, καθιστώντας το στήθος μεγαλύτερο και μαλακότερο. Η έλλειψη οιστρογόνων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού, η οποία επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη του μαστού.

5. Η άσκηση κάνει το στήθος πιο σφιχτό

Εάν κάνετε περισσότερα αθλήματα και έχετε ανακαλύψει προπόνηση δύναμης, αυτό μπορεί επίσης να έχει επίδραση στο μέγεθος του στήθους σας. Μέσω της στοχευμένης προπόνησης του θωρακικού μυός, οι μαστοί ανασηκώνονται και εμφανίζονται πιο γεμάτοι και σφριγηλό. Εδώ θα σας εξηγήσουμε ποιες ασκήσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σφίξετε το στήθος σας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο στήθος σας, επισκεφθείτε έναν γιατρό

Λάβετε σοβαρά υπόψη οποιεσδήποτε αλλαγές στο στήθος – είτε πρόκειται για το μέγεθος, το σχήμα ή την εμφάνιση του δέρματος ή των θηλών – στα σοβαρά. Τόσο οι καλοήθεις όσο και οι κακοήθεις αναπτύξεις ιστών μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο αλλάζει η εμφάνιση του στήθους μας.

Για παράδειγμα, εάν ένα στήθος τραβάει προς τα μέσα ή διογκώνεται, αυτό μπορεί να οφείλεται σε Καρκίνος του μαστού υποδεικνύω. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως υπάρχουν αλλαγές μόνο στον ένα μαστό. Ελέγξτε τις αλλαγές του μαστού από τον γυναικολόγο σας. Επίσης, πηγαίνετε για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του μαστού και αισθανθείτε το στήθος σας για εξογκώματα και αλλαγές στο σπίτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *