Αυτές οι 3 αποτελεσματικές συμβουλές διασφαλίζουν την υγιή εντερική χλωρίδα

Η εντερική χλωρίδα, γνωστή και ως μικροβίωμα, αναφέρεται στην κοινότητα των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων και άλλων μικροβίων, που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα. Το μεγαλύτερο μέρος της εντερικής χλωρίδας βρίσκεται στο παχύ έντερο, ειδικά στο τμήμα του παχέος εντέρου που καταλήγει στα τυφλά, που ονομάζεται κόλον. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της εντερικής χλωρίδας σε ισορροπία. Θα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω ποιες συμπεριφορές είναι ιδιαίτερα καλές για εκείνη.

3 συμβουλές για υγιή εντερική χλωρίδα για γυναίκες άνω των 50 ετών

1. Δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή εντερική χλωρίδα. Τα δύσπεπτα συστατικά της τροφής χρησιμεύουν ως τροφή για τα καλά βακτήρια στο έντερο και προάγουν την ανάπτυξή τους. Οι γυναίκες άνω των 50 ετών θα πρέπει επομένως να φροντίζουν να περιλαμβάνουν αρκετά φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους.

2. Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που έχουν θετική επίδραση στην υγεία του εντέρου. Βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας και μπορούν να ανακουφίσουν τα πεπτικά προβλήματα. Το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο, το kimchi και άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι καλές πηγές προβιοτικών. Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να ληφθούν σε μορφή συμπληρώματος, αλλά καλό είναι να το συζητήσετε με έναν γιατρό ή διατροφολόγο εκ των προτέρων.

3. Μειώστε το άγχος

Το άγχος όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο ψυχικών ασθενειών και καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του εντέρου. Ο λόγος: Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή της σύστασης της εντερικής χλωρίδας. Οι γυναίκες άνω των 50 θα πρέπει επομένως να αναπτύξουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση του στρες, όπως τακτική σωματική δραστηριότητα, τεχνικές χαλάρωσης όπως γιόγκα ή διαλογισμός, επαρκής ύπνος και χρόνος για χόμπι και κοινωνικές δραστηριότητες.

Επίσης ενδιαφέρον: Εντερική χλωρίδα: Αποφύγετε αυτές τις 5 τροφές >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *