Αυτές οι τρεις μάρκες δεν μπορούν να πείσουν την Öko-Test

Αυτά τα ισοτονικά ποτά έλαβαν βαθμολογία 6

Τα ακόλουθα τρία προϊόντα βρέθηκαν στον απόλυτο πάτο της μεγάλης οικολογικής δοκιμής. Όλοι πήραν βαθμό 6:

  • Adelholzener Pink Grapefruit Sport Isotonic
  • Hella Active Grapefruit Isotonic
  • Ισοτονικό αθλητικό ρόφημα γκρέιπφρουτ-λεμόνι Vivaris

Τα ισοτονικά ποτά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες

Δεν ανέχονται όλοι εξίσου καλά τα ισοτονικά ποτά – και έτσι μπορεί να εμφανίσετε παρενέργειες εάν τα καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτά περιλαμβάνουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως ναυτία, έμετο ή διάρροια.

Πόσο πραγματικά πρέπει να πίνετε κατά την άσκηση;

Η ποσότητα υγρών που πρέπει να πίνετε κατά την άσκηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντεςσυμπεριλαμβανομένης της έντασης και της διάρκειας της άσκησης, του κλίματος και της ατομικής σας απώλειας ιδρώτα.

Ως γενική οδηγία, πολλοί ειδικοί συνιστούν Ξεκινήστε καλά ενυδατωμένοι πριν την προπόνηση και πίνετε τακτικά κατά τη διάρκεια της άσκησης για να αναπληρώσετε την απώλεια υγρών μέσω της εφίδρωσης. ο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής συνιστά, για παράδειγμα Πιείτε 500 ml νερό δύο ώρες πριν την προπόνηση και μετά περίπου 200-300 ml κάθε 15 με 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να πιω.

  • Είναι σημαντικό να πίνετε μόνο σε μικρές γουλιές κατά τη διάρκεια και λίγο μετά τη σωματική δραστηριότητα, καθώς τα έντερά μας δεν μπορούν να απορροφήσουν το υγρό τόσο γρήγορα κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Μετά την προπόνηση, θα πρέπει να πίνετε αρκετά για να αντισταθμίσετε τυχόν απώλειες υγρών. Ένας τρόπος για να το μετρήσετε αυτό είναι να ζυγιστείτε πριν και μετά την άσκηση. Για κάθε κιλό που χάνετε, θα πρέπει να πίνετε περίπου 1,5 λίτρο υγρών.
  • Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων ή έντονων προπονήσεων, το νερό από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετό και μπορεί να χρειαστείτε ένα αθλητικό ποτό που περιέχει ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες για να αντικαταστήσει τα χαμένα μέταλλα και να παρέχει ενέργεια.
  • Άλλες εναλλακτικές λύσεις για το νερό και τα ισοτονικά ποτά περιλαμβάνουν νερό καρύδας ή εμποτισμένο νερό, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με βότανα και μπαχαρικά.
  • Οι μπανάνες είναι επίσης πλούσιες σε κάλιο και ηλεκτρολύτες. Απολαύστε τα φρούτα μετά από μια ιδρωμένη συνεδρία.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ποσότητες είναι μόνο οδηγίες και πρέπει να προσαρμόζονται ξεχωριστά. Εάν δεν είστε σίγουροι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό ή διατροφολόγο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα από το vital.de στη διεύθυνση Ίνσταγκραμ, Facebook και Pinterest. Συναρπαστικά νέα και τακτικοί διαγωνισμοί είναι διαθέσιμα στο ενημερωτικό μας δελτίο – τώρα εγγραφείτε δωρεάν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *