Αυτά τα 3 πράγματα συμβαίνουν όταν κοιμάστε με ζεστό καλοριφέρ
1. Ο κίνδυνος διαβήτη μπορεί να αυξηθεί
Εάν είστε παχύσαρκοι και μπορεί να έχετε οικογενειακό ιστορικό ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα μιας τετράμηνης μελέτης. Σε αυτό, οι ερευνητές βρήκαν Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφροπαθειών στο Μέριλαντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όχι μόνο έκαιγαν περισσότερες θερμίδες, αλλά έκαψαν και περισσότερες θερμίδες καφέ λιπώδη ιστό χτισμένο. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος, αυτό είναι ευεργετικό για την υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μεταβολικών ασθενειών όπως ο διαβήτης. Το καφέ λίπος διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα σε αυτά τα άτομα που ζούσαν σε θερμοκρασίες γύρω 18 έως 19°C κοιμήθηκε. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, το θετικό αποτέλεσμα δεν ήταν πλέον ορατό, γι’ αυτό, για χάρη της υγείας σας, δεν πρέπει να δυναμώνετε πολύ τη θέρμανση τη νύχτα. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτή ήταν μια μικρή μελέτη, τα αποτελέσματα πρέπει να εξετάζονται με προσοχή.
2. Έχετε πιο εύκολα πονοκεφάλους
Όσο πιο ζεστό είναι το υπνοδωμάτιο, τόσο περισσότερα υγρά χάνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμη και σε ψυχρότερα κλίματα, χάνουμε πολύ νερό μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα μας κατά τις επτά έως οκτώ ώρες που κοιμόμαστε. Ωστόσο, η απώλεια ιδρώτα αυξάνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, γι ‘αυτό και ο θερμός αέρας μας κάνει να στεγνώνουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέσα από Έλλειψη υγρών Το αίμα μας γίνεται πιο παχύρρευστο και όλα τα μέρη του σώματος τροφοδοτούνται λιγότερο καλά με αίμα – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Εάν δεν αναπληρώσετε την απώλεια νερού το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να εμφανιστούν πονοκέφαλοι.
Υπόδειξη: Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα.
3. Γίνεστε πιο επιρρεπείς στα κρυολογήματα
Αλλά δεν είναι μόνο ο εγκέφαλός μας που υποφέρει από τον ζεστό θερμαινόμενο αέρα τον χειμώνα, αλλά και ο δικός μας βλεννώδεις μεμβράνες. Αυτά στεγνώνουν γρήγορα όταν περνάμε περισσότερο χρόνο σε θερμαινόμενους εσωτερικούς χώρους και ως εκ τούτου γίνονται πιο ευάλωτοι σε παθογόνα. Ως αποτέλεσμα, τα κρυολογήματα με πονόλαιμο και ρινική καταρροή μπορεί να εμφανιστούν πιο εύκολα. Επομένως, υποστηρίξτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό, τσάι ή καφέ όλη την ημέρα για να υγράνετε τους βλεννογόνους σας.
Συμβουλές για ένα ευχάριστο κλίμα σε εσωτερικούς χώρους
- Υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο:
Διάφορες μέθοδοι αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ξηρού αέρα θέρμανσης το χειμώνα. Εκτός από τα φυτά εσωτερικού χώρου και τους υγραντήρες, ένα απλό κόλπο βοηθά επίσης: τοποθετήστε μερικές υγρές πετσέτες τσαγιού στο καλοριφέρ για να υγρανθεί ο ζεστός αέρας. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με την υγρασία, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μούχλας. - Αερίστε σωστά:
Τα κεκλιμένα παράθυρα δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά το χειμώνα. Εκτός από το τεράστιο κόστος θέρμανσης που προκύπτει ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει επαρκής ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, αυξάνεται ο κίνδυνος σχηματισμού μούχλας. Αντίθετα, πραγματοποιήστε αερισμό με κραδασμούς τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και ανοίξτε όλα τα παράθυρα για περίπου πέντε λεπτά. - Κοιμηθείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες:
Η βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου για έναν ξεκούραστο και υγιεινό ύπνο είναι μεταξύ 16 και 19 βαθμών Κελσίου. Φροντίστε να έχετε ένα αρκετά χοντρό πάπλωμα για να μην παγώσετε το βράδυ και ξυπνήσετε από το κρύο.
Υποφέρετε από προβλήματα με τον ύπνο; Αποφύγετε αυτές τις 10 τροφές >>