Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη αρχαρίων

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε το Pilates. Η ήρεμη αλλά εντατική προπόνηση ολόκληρου του σώματος ενισχύει τους κοιλιακούς, τους μύες της πλάτης και της πυέλου, βελτιώνει την ισορροπία και την κινητικότητα και μειώνει το στρες. Η τακτική προπόνηση Pilates εξασφαλίζει εξαιρετική στάση και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο φυσικής κατάστασης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα αθλητικά ρούχα και ένα χαλάκι.

Αλλά ειδικά ως αρχάριος, μπορεί να κάνετε κάποια λάθη στην αρχή. Γιατί η σωστή εκτέλεση είναι το καλύτερο και το τέλος του Pilates. Ζητήσαμε συμβουλές και ρωτήσαμε την προπονήτρια Pilates Natalia Cichos-Terrero ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη αρχαρίων και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Συνέντευξη με την προπονήτρια του Pilates Natalia Cichos-Terrero

Το σώμα και το μυαλό σου χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν το Pilates!».

Τι είναι σημαντικό στο Pilates;
Natalia Cichos-Terrero: Το Pilates είναι μια απαιτητική προπόνηση που προκαλεί σώμα και μυαλό σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα τα φέρνει σε αρμονία. Απαιτεί πάντα ακριβείς και ελεγχόμενες κινήσεις.

Και γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή εκτέλεση των μεμονωμένων ασκήσεων;
Όταν πρόκειται για Pilates, ο τρόπος που εκτελείς μια άσκηση κάνει την άσκηση Pilates. Αυτό που ξεχωρίζει το Pilates από άλλες μεθόδους προπόνησης και το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι οι έξι βασικές αρχές του Pilates:
Έλεγχος, συγκέντρωση, ροή κίνησης, κεντράρισμα, ακρίβεια και αναπνοή. Ακόμα κι αν οι αρχές ακούγονται λίγο αφηρημένες, ειδικά για αρχάριους που μόλις ξεκινούν με το Pilates, κάνουν την προπόνηση αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Το Pilates δεν είναι συνώνυμο της προπόνησης κοιλιακών, ποδιών και πυθμένα. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται πραγματικά μετά το πρώτο τους μάθημα Pilates με το πόσο απαιτητική και προκλητική είναι στην πραγματικότητα η προπόνηση, παρόλο που δεν φαίνεται καθόλου δύσκολη όταν την βλέπει κανείς από το πλάι.

Ποια λάθη κάνουν συχνά οι αρχάριοι;
Το Pilates δεν είναι ένα άθλημα υψηλών επιδόσεων και δεν έχει να κάνει με όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις. Η ποιότητα προηγείται της ποσότητας στο Pilates. Δεδομένου ότι το Pilates είναι πραγματικά πολύ απαιτητικό, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Αν προσπαθήσετε να διδάξετε τη μέθοδο και να προπονηθείτε μόνοι σας, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα λάθος και δυστυχώς να αποκτήσετε ελαττωματικούς αυτοματισμούς ως αποτέλεσμα. Ξεκινά με το να μην δίνετε προσοχή στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, να τεντώνετε τον λαιμό ή τους ώμους σας ή απλά να πιέζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας πολύ δυνατά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *