Αν κάνετε αυτά τα 4 πράγματα την Κυριακή, θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα

Αν κάνετε αυτά τα 4 πράγματα την Κυριακή, θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα

1. Ετοιμάστε τα γεύματά σας

Χρησιμοποιήστε το βράδυ της Κυριακής για να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα που είναι εύκολα προσβάσιμα – λέξη-κλειδί “προετοιμασία γεύματος”. Αυτά μπορεί να είναι σαλάτες, μπαστουνάκια λαχανικών, μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κινόα. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι πεινασμένοι, αυτές οι επιλογές είναι ήδη έτοιμες. Αυτό μειώνει τον πειρασμό να τρώτε ανθυγιεινά, έτοιμα γεύματα. Βοηθά επίσης να παρακολουθείτε τα μεγέθη των μερίδων. Και: Μπορείτε επίσης να πάρετε τα κουτιά μαζί σας στη δουλειά και να απολαύσετε ένα υγιεινό γεύμα – αντί για κάρυ και πατάτες τηγανιτές.

2. Σχεδιάστε την άσκηση

Καθιερώστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο φυσικής δραστηριότητας. Εάν σκοπεύετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, προγραμματίστε τις ημέρες και τις ώρες. Εάν προτιμάτε μια προπόνηση στο σπίτι, επιλέξτε ασκήσεις και ετοιμάστε τα ρούχα προπόνησής σας. Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να κινηθείτε πραγματικά – και να κατακτήσετε τον εσωτερικό αδύναμο εαυτό σας.

3. Ανακούφιση από το άγχος

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους στόχους για την υγεία και το βάρος σας. Το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να βρείτε χρόνο για χαλάρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε γιόγκα, να κάνετε διαλογισμό ή απλά να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο. Η διαχείριση του άγχους είναι εξίσου σημαντική με τη διατροφή και την άσκηση για την ευεξία σας.

4. Πίνετε νερό

Μπορεί να ακούγεται απλό: Ξεκινήστε το βράδυ της Κυριακής πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Παρεμπιπτόντως, αυτό πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα, όχι μόνο τις Κυριακές. Φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι την επόμενη εβδομάδα, έχοντας πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Η επαρκής πρόσληψη υγρών βοηθά στον έλεγχο της πείνας και της όρεξης, καθώς η δίψα συχνά συγχέεται με την πείνα. Πίνετε πριν από τα γεύματα για να βοηθήσετε τον έλεγχο της μερίδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *