Αν θέλεις να είσαι ψυχικά δυνατός, απόφυγε αυτά τα 4 πράγματα

4 Πράγματα που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

1. Βυθιστείτε στην αυτολύπηση

Το να μην πέσεις σε αυτολύπηση είναι πολύ σημαντικό και ένδειξη ψυχικής δύναμης.

Αλλά γιατί είναι έτσι; Η αυτολύπηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα συναίσθημα Ρόλος θύματος αισθάνεται παγιδευμένος και το χάνει τον έλεγχο της ζωής του. Η ψυχική δύναμη αποδεικνύεται με το να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποθαρρύνεται από αναποδιές ή δύσκολες στιγμές αναζητούν ενεργά λύσεις αναζητά. Εστιάζοντας στα θετικά και σε αυτά που μπορείτε να επηρεάσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ανθεκτικότητα και να διατηρήσετε μια αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή. Αυτό ενισχύει την ικανότητα αντιμετώπισης προκλήσεων και βοηθάει να ζήσετε μια γεμάτη και σκόπιμη ζωή.

2. Παρακαλώ όλους

Όποιος θέλει συνεχώς να ευχαριστεί τους πάντες γρήγορα παραμελεί τις δικές του ανάγκες και αξίες.

Αναγνωρίστε το νωρίτερα παρά αργότερα Είναι αδύνατο να κάνεις κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο Κλείσε. Η προσπάθεια να γίνει αυτό οδηγεί στην εξάντληση και την απογοήτευση. Αντίθετα, είναι σημαντικό να εστιάσετε στις δικές σας πεποιθήσεις και στόχους. Ο καθορισμός σαφών ορίων σάς επιτρέπει να είστε αυθεντικοί και να ενεργείτε σύμφωνα με τις δικές σας αξίες. Διανοητική δύναμη σημαίνει να μένεις πιστός στον εαυτό σου και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να χειραγωγείται από τις προσδοκίες των άλλων. Αυτό προάγει την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα.

>> Συμβουλές ενάντια στο φόβο του να μείνεις μόνος

3. Ζώντας στο παρελθόν

Είναι κρίσιμο και σημάδι ψυχικής δύναμης να μην μένεις στο παρελθόν.

Η διατήρηση των εμπειριών του παρελθόντος, είτε θετικές είτε αρνητικές, μπορεί να βλάψει την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει Παρουσίαση εδώ και τώρα να είναι και να αρπάξει τις μελλοντικές ευκαιρίες. Οι άνθρωποι με ψυχική δύναμη το καταλαβαίνουν το παρελθόν δεν μπορεί πλέον να αλλάξεικαι εστιάζουν σε αυτό που που επηρεάζουν αυτήν τη στιγμή μπορώ. Αυτό τους επιτρέπει να θέτουν σαφείς στόχους, να επικεντρώνονται στην προσωπική ανάπτυξη και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Εν ολίγοις: η ικανότητα να αποσπάσετε τον εαυτό σας από το παρελθόν προάγει την ανθεκτικότητά σας, την αισιοδοξία σας και την ικανότητά σας να ανοίγετε νέους δρόμους.

4. Φόβος της αλλαγής

Η ψυχική δύναμη δεν σημαίνει ότι κάποιος φοβάται την αλλαγή, αλλά μάλλον ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα την αλλαγή.

Γιατί: Η ψυχική δύναμη το κάνει δυνατό προσαρμόζονται ευέλικτα σε νέες καταστάσεις και αποδέχεστε τις προκλήσεις αντί να τις αποφεύγετε. Περιλαμβάνει την ικανότητα να αντιμετωπίζεις την αβεβαιότητα και το άγνωστο, να αντιμετωπίζεις προκλήσεις και να μαθαίνεις από αυτές. Η ψυχική δύναμη επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν τις αλλαγές ως ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο της Amy Morin στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο – ή να ψωνίσετε online, για παράδειγμα εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *