Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να το κάνουν

Χάστε βάρος κάνοντας σχοινάκι: Αυτό πρέπει να έχουν κατά νου οι αρχάριοι

Εάν είστε εντελώς αρχάριοι στον αθλητισμό, θα πρέπει να πάρετε το πράσινο φως από τον γιατρό σας εκ των προτέρων. Εάν είστε σε φόρμα, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να πηδάτε τακτικά με σχοινί. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου ως αρχάριοι:

1. Το σωστό σχοινί

Ένα ρυθμιζόμενο σχοινί είναι ιδανικό γιατί μπορείτε να το προσαρμόσετε στο ύψος σας. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι λαβές του σχοινιού πρέπει να φτάνουν μέχρι τις μασχάλες σας όταν στέκεστε στη μέση του σχοινιού.

2. Η σωστή στάση του σώματος

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας και να αποφύγετε τους τραυματισμούς όσο το δυνατόν καλύτερα, είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή στάση: να στέκεστε όρθια και να κοιτάτε ευθεία μπροστά. Γυρίστε το σχοινί με τους καρπούς σας, όχι με τα χέρια σας. Πήδα μόνο αρκετά ψηλά για να αφήσεις το σχοινί να περάσει κάτω από τα πόδια σου.

3. Ξεκινήστε αργά

Να του δώσει τέρμα γκάζι αμέσως; Μην το κάνετε! Μην προσπαθήσετε να πηδήξετε αμέσως σε υψηλή ένταση. Ξεκινήστε με μικρά, αργά διαστήματα και σταδιακά αυξήστε τη διάρκεια και την ένταση καθώς βελτιώνεται η κατάστασή σας.

Η συμβουλή μας: Ως αρχάριος, θα πρέπει να ξεκινήσετε με δέκα διαστήματα του ενός λεπτού, με ένα λεπτό ξεκούραση ενδιάμεσα.

4. Τακτική άσκηση

Μείνετε συντονισμένοι και προσπαθήστε να πηδάτε με σχοινί τακτικά. Τρεις έως πέντε προπονήσεις την εβδομάδα είναι ιδανικές.

Επίσης συναρπαστικό: Χάστε βάρος κάνοντας σχοινάκι: Αυτό το πρόγραμμα προπόνησης 5 ημερών θα λιώσει το λίπος >>

5. Τα σωστά παπούτσια

Το σχοινάκι ασκεί μεγάλη πίεση στους αστραγάλους σας. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, θα πρέπει να φοράτε υποδήματα με καλή αντικραδασμική προστασία. Οι μαλακές επιφάνειες όπως ένα χαλί ή ένα χαλάκι γυμναστικής μειώνουν επίσης τα άλματά σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *