Αιτίες και σημασία των γκρίζων κοπράνων

Αιτίες: Αυτοί οι λόγοι μπορούν επίσης να προκαλέσουν γκρίζα κόπρανα

Τα γκρίζα κόπρανα μπορεί να υποδηλώνουν αυξημένη απέκκριση λίπους. Ορισμένες πιθανές αιτίες των γκρίζων κοπράνων περιλαμβάνουν πέτρες στη χολή, ηπατίτιδα, κίρρωση, όγκους ή λοιμώξεις στο ήπαρ. Μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ελαφρύτερα κόπρανα.

Επίσης συναρπαστικό: Κινήσεις του εντέρου: Αυτό πρέπει να ξέρετε για το χρώμα >>

Τι να κάνετε αν έχετε γκρίζα κόπρανα;

Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να τις ελέγξετε. Ειδικά αν έχετε άλλα συμπτώματα όπως: υψηλός πυρετός, σκούρα ούρα, κοιλιακό άλγος ή ίκτερος έχω. Σημαντικό μέτρο είναι το υπερηχογράφημα της χολής και του ήπατος.

Διαφορετικά, η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία. Για παράδειγμα, εάν η αιτία είναι οι πέτρες στη χολή, μπορεί να συνταγογραφηθεί φαρμακευτική αγωγή για τη διάλυση των λίθων ή μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους.

Για μια ηπατική νόσο όπως η ηπατίτιδα, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιιικά φάρμακα ή άλλες ειδικές θεραπείες, ανάλογα με τον τύπο της ηπατίτιδας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να σας βοηθήσει, ειδικά εάν η αιτία είναι η ανεπαρκής πρόσληψη λίπους.

Γκρίζα κόπρανα μετά από γαστρεντερική λοίμωξη

Αλλαγές στα κόπρανα μπορεί να συμβούν μετά από γαστρεντερική λοίμωξη. Μπορεί επίσης να συμβεί το σκαμνί σας να γίνει γκριζωπό χρώμα. Εάν τα συμπτώματα της λοίμωξης σας δεν βελτιωθούν μετά από μερικές ημέρες ή ακόμη και επιδεινωθούν ή εμφανιστούν άλλα συμπτώματα, το ίδιο ισχύει και εδώ: επισκεφτείτε έναν γιατρό!

Αξίζει επίσης να διαβάσετε: Κίτρινο σκαμνί: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ασυνήθιστο αποχρωματισμό >> και Αιτίες πίσσας κοπράνων >>

Γκρίζα κόπρανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια σειρά από πεπτικά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των κοπράνων. Ωστόσο, τα γκρίζα κόπρανα δεν είναι τυπικά και θα μπορούσαν να υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι συνήθειες του εντέρου μιας γυναίκας μπορεί να αλλάξουν λόγω ορμονικών αλλαγών, διατροφικών αλλαγών και σωματικών αλλαγών που συνοδεύουν μια αναπτυσσόμενη μήτρα. Η δυσκοιλιότητα, οι διευρυμένες αιμορροΐδες ή οι πιο συχνές κενώσεις δεν είναι άτυπες.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτό λέει το χρώμα των ούρων μας για την υγεία μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *