Αίσθημα παλμών στην εμμηνόπαυση: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η εμμηνόπαυση μπορεί να συνοδεύεται από διάφορα σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα. Τα τυπικά παράπονα περιλαμβάνουν:

  • Εξάψεις
  • διαταραχή ύπνου
  • Αλλαγές διάθεσης
  • ξηρό δέρμα
  • Αύξηση βάρους
  • και μειωμένη λίμπιντο

Καλό να ξέρω: Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν όλες οι γυναίκες τα ίδια συμπτώματα και η έντασή τους μπορεί να ποικίλλει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στο άρθρο μας “Αυτά τα συμπτώματα είναι μέρος της εμμηνόπαυσης» >>

Αίσθημα παλμών της καρδιάς κατά την εμμηνόπαυση

Και έτσι η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Κατά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Για το λόγο αυτό, αρκετές γυναίκες υποφέρουν από εμμηνόπαυση, συνήθως στην περιεμμηνόπαυση και μετά την εμμηνόπαυση καρδιακούς παλμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορούν να προκαλέσουν στένωση των αιμοφόρων αγγείων και να περιορίσουν τη ροή του αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αίσθημα παλμών. Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν επίσης να επηρεάσουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, μεταξύ άλλων. Διότι: Στον εγκέφαλο «λείπουν» οι αγγελιαφόρες ουσίες του και επομένως δεν ξέρει ακριβώς πώς να αντιδράσει. Το αποτέλεσμα: Εκπέμπει θερμότητα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα η αρτηριακή πίεση να αυξάνεται απότομα και ξαφνικά να ιδρώνουμε και να παρατηρούμε δυνατούς παλμούς της καρδιάς.

Σπουδαίος: Πάρτε την καρδιά σας στα σοβαρά και ζητήστε την να την ελέγξει ένας γιατρός. Τα συμπτώματά σας μπορεί να μην οφείλονται στην εμμηνόπαυση, αλλά σε άλλες αιτίες όπως ο υπερθυρεοειδισμός ή η στεφανιαία νόσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *