Έτσι μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης

Έτσι μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, γίνεται πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να μάθουν νέα πράγματα. Αμφιβολίες όπως «Μπορώ ακόμα να το κάνω αυτό;», «Κι αν αποτύχω;» ή “Χρειάζομαι καν αυτό;” προέρχομαι.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα Rachel Wu από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Riverside δείχνει στο περιοδικό Aging & Mental Health πόσο υγιές είναι να μαθαίνεις νέα χόμπι καθώς μεγαλώνεις: Αυτό Ο εγκέφαλος είναι ένας μυς, το οποίο πρέπει να εκπαιδευτεί. Όταν μαθαίνουμε νέα πράγματα, σχηματίζουμε νέες συνάψεις και ενισχύουμε τις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Αυτό κάνει ο εγκέφαλός μας πιο ευέλικτο και ανθεκτικό.

Μάθετε τρεις νέες δεξιότητες σε τρεις μήνες

Η μελέτη εξέτασε περίπου 30 άτομα με μέση ηλικία τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Οι πρώτες δοκιμές αποκάλυψαν ότι… οι γνωστικές ικανότητες έχουν ήδη μειωθεί είχε. Στη συνέχεια, οι εξεταζόμενοι πέρασαν τρεις μήνες μαθαίνοντας τρεις νέες δεξιότητες που επέλεξαν οι ίδιοι. Έμαθαν αυτές τις δεξιότητες σε μαθήματα και στο σπίτι, για παράδειγμα πώς να χρησιμοποιούν ένα tablet, να βγάζουν φωτογραφίες ή να μαθαίνουν μια νέα γλώσσα. Μετά από τρεις μήνες, τα τεστ έδειξαν ότι οι γνωστικές ικανότητες των υποκειμένων στη δοκιμή είχαν βελτιωθεί σημαντικά. Είχαν ένα Καλύτερη απόδοση μνήμης, ήταν σε θέση να συγκεντρωθούν γρηγορότερα και γενικά ήταν πνευματικά καλύτερα.

Συμβουλή ανάγνωσης: Fitness από τα 60: 3 ασκήσεις για να σας κρατούν σε φόρμα και αιχμηρή σε μεγάλη ηλικία >>

Συμπέρασμα: Η ταυτόχρονη εκμάθηση του τρεις νέες ικανότητες έχει ιδιαίτερα ισχυρή θετική επίδραση στη γνωστική απόδοση. Μπορεί να σταματήσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει τη διανοητική πτώση και ακόμη και να φέρει τη γνωστική απόδοση στο επίπεδο των νεαρών ενηλίκων.

Ενδιαφέρων: Υγιείς σε μεγάλη ηλικία: Ποιος παράγοντας είναι απαραίτητος σύμφωνα με τη μελέτη >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *