Έτσι είναι αποτελεσματική αυτή η άσκηση

Μειώστε την αρτηριακή σας πίεση με αυτή την άσκηση

Στο πλαίσιο μιας μετα-ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε στο British Journal of Sports Medicine δημοσιεύτηκε, μια ομάδα ερευνητών αξιολόγησε τα δεδομένα από 270 μελέτες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο ερώτημα ποιο άθλημα μειώνει την αρτηριακή πίεση πιο αποτελεσματικά: προπόνηση αντοχής, προπόνηση δύναμης ή ισομετρική προπόνηση. Το αποτέλεσμα: με αυτό ισομετρική προπόνηση μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά την αρτηριακή σας πίεση με λίγη προσπάθεια.

Τι είναι η ισομετρική προπόνηση;

Η ισομετρική προπόνηση είναι ένα είδος προπόνησης ενδυνάμωσης κατά την οποία οι μύες λειτουργούν ενάντια στην ακίνητη αντίσταση. Αυτό περιλαμβάνει το κράτημα μιας συγκεκριμένης θέσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή την προσπάθεια μετακίνησης ενός ακίνητου αντικειμένου. Σε αντίθεση με άλλους τύπους προπόνησης δύναμης όπου οι μύες συστέλλονται και επιμηκύνονται μέσω της κίνησης, όπως η προπόνηση με αλτήρες, το μήκος των μυών παραμένει σταθερό κατά την ισομετρική προπόνηση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και αύξηση της μυϊκής δύναμης χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Μια κλασική ισομετρική άσκηση, για παράδειγμα, είναι η σανίδα, γνωστή και ως σανίδα του αντιβραχίου.

Κάθε άσκηση πρέπει να διατηρείται για τουλάχιστον 20 έως 30 δευτερόλεπτα για να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα. Οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη πώς ακριβώς η ισομετρική προπόνηση μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ένας πιθανός λόγος: Η ένταση και η επακόλουθη χαλάρωση οδηγούν σε μια αλληλεπίδραση μεταξύ της ιδιαίτερα αδύναμης και ιδιαίτερα ισχυρής κυκλοφορίας του αίματος.

Επίσης ενδιαφέρον: Υψηλή αρτηριακή πίεση: Υπάρχουν 8 αιτίες υπέρτασης >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *