Έτσι βοηθάει το Pilates στον πόνο στην πλάτη!

Πότε παρατηρείτε για πρώτη φορά ανακούφιση;
Όλα εξαρτώνται από τα σωματικά συμπτώματα, τη συχνότητα και την έντασή τους. Η προπόνηση για τον πόνο θα πρέπει να γίνεται μόνο υπό την καθοδήγηση ενός καλά εκπαιδευμένου προπονητή Pilates, αν όχι καθόλου. Εάν προπονείστε τακτικά, συνήθως δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για αποτελέσματα. Μερικές φορές αρκεί μόνο μια ώρα για να δείτε μια αισθητή βελτίωση και να νιώσετε σαν νέο άτομο.

Ωστόσο, για ποιον ή για ποιον τύπο πόνου στην πλάτη δεν είναι κατάλληλο το Pilates;
Το Pilates είναι γενικά ιδανικό για την ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη. Ωστόσο, εάν κάποιος έχει χρόνιο ή οξύ πόνο, θα πρέπει να είναι προσεκτικός, σίγουρα να μην συμμετέχει σε ομαδική προπόνηση και, για να είναι ασφαλής, να ρωτήσει εκ των προτέρων έναν γιατρό εάν η εκπαίδευση έχει νόημα σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης της νόσου. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε έναν καλό προπονητή που να είναι εξοικειωμένος με συγκεκριμένα προβλήματα της πλάτης και να μπορεί να δημιουργήσει ένα κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης. Εξαρτάται πάντα από τη μεμονωμένη περίπτωση.

Τα άτομα με ήπια σκολίωση, για παράδειγμα, μπορούν συνήθως να λάβουν μέρος στην ομαδική προπόνηση χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, εάν έχετε σοβαρή σκολίωση ή μια πρόσφατη ή επώδυνη κήλη δίσκου, θα συνιστάται ατομική προπόνηση. Και γενικά – ειδικά αν έχετε σωματικούς περιορισμούς – δεν πρέπει να προσπαθείτε να διδάξετε μόνοι σας τις ασκήσεις ή απλώς να βασίζεστε σε βίντεο. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε η εκπαίδευση να μην είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και ασφαλής και χρήσιμη.

Απαιτούνται ορισμένα βοηθήματα για την προπόνηση της πλάτης;
Η κλασική προπόνηση ματ δεν απαιτεί κανένα βοήθημα.
Ωστόσο, είναι δυνατή και χρήσιμη η χρήση βοηθημάτων για ορισμένα παράπονα. Αυτά μπορεί να είναι αλτήρες, μπάντες ή το λεγόμενο Magic Circle, ένα δαχτυλίδι Pilates. Τα ειδικά εξοπλισμένα στούντιο διαθέτουν επίσης μεγάλο εξοπλισμό Pilates, όπως Reformer, Cadillac ή Wunda Chair. Η εκπαίδευση εξοπλισμού μπορεί να συμπληρώσει ωφέλιμα την προπόνηση καθαρού ματ και να αντιμετωπίσει ρητά ορισμένα παράπονα. Ο μεγάλος εξοπλισμός συχνά επιτρέπει στις ασκήσεις να εκτελούνται με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπλέον, με την εκπαίδευση εξοπλισμού μπορείτε να νιώσετε ακόμα πιο γρήγορα πόσο καλά ενισχύονται και τεντώνονται ακόμη και οι πιο περιφερειακοί μύες.

Βίντεο: Pilates για την πλάτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *